انواع کابل فلزی در شبکه های کامپیوتری به چه صورت می باشد ؟ کابل شبکه یکی از تجهیزات ضروری برای شبکه کردن می باشد و دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام از کابل ها برای موارد خاصی مورد استفاه قرار می گیرد. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان در این مقاله ، انواع کابل های شبکه های کامپیوتری را شرح دادیم و پس از این میتوانید به صفحه خرید کابل شبکه های کامپیوتری و از لیست قیمت کابل شبکه استفاده کنید.پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید و در انتها می توانید نظرات خودتان را برای ما ارسال نمایید.
در زمان های گذشته و اوایل پیدایش شبکه های کامپیوتری از کابل هم محور (کواکسیال RG59) برای ارتباط تجهیزات استفاده می شد که امروزه منسوخ گردیده است.
انواع کابل شبکه های کامپیوتری
امروزه از کابل های زوج به هم تابیده از دسته بندی 5-6-7 که به آن cat5-cat6-cat7 می گویند استفاده می گردد.
انواع کابل فلزی در شبکه های کامپیوتری از 8 رشته سیم نازک مسی و در محصولات با کیفیت پایین تر، آلیاژ مسی و یا آلومینیوم که به صورت 4 زوج ،دو به دو هم تابیده شده اند ساخته می شود. هر 4 زوج نیز به دورهم تابیده و در آخر توسط یک روکش محافظت می شوند . مغزی فلزی این کابل ها به صورت استاندارد باید AWG23 (استاندارد اندازه گیری مقطع کابل در آمریکا معادل 56% میلی متر) و یا AWG24 (معادل 52% میلی متر ) باشد که باز هم برای کم کردن قیمت قطرهای کمتر حتی تا 40% میلی متر نیز در بازار وجود دارد که استفاده از آنها باعث افت کیفیت و عملکرد در شبکه می گردد.
حتی تعداد پیچش زوج ها به همدیگر و پیچش کل زوج ها به هم نیز در کیفیت و نویز پذیری داده در شبکه مهم می باشد که برای کم کردن قیمت در اینجا نیز از تعداد پیچش کابل ها کم می گردد.
کابل CAT5
کابل های CAT5 برای ارسال اطلاعات با سرعت 100 مگابیت طراحی گردیده اند . نوع پیشرفته تر این کابل ها به نام CAT5E قادر به ارسال و دریافت اطلاعات با سرعت 1000 مگابایت یا 1 گیگابایت بود.
به شبکه های با سرعت 100، FAST ETERNET و به شبکه های 1000 گیگابایت EIEADYTEE می گویند.
کابل CAT6
کابل های CAT6 از لحاظ ظاهری تفاوتی با کابل های CAT5 نداشته و در داخل آن یک عایق بین 4 زوج قرار گرفته و فاصله ای بین هر 4 زوج با یکدیگر ایجاد می کند. این عایق برای کم کردن اثر نویز هر زوج به روی زوج دیگر به کابل های CAT6 اضافه شده است.
قیمت کابل CAT6 متفاوت است و برای شبکه های گیگابایتی استفاده شده و امروز بیشترین استفاده را در دنیا دارد.
کابل CAT7
کابل CAT7 بر روی هر زوج یک فویل نیز اضافه شده و قطر رشته ها نیز بیشتر است.سرعت ارتباط این کابل ها تا 10 گیگابایت رسیده ولی استفاده از آنها به علت قیمت بالای خود کابل و لوازم جانبی آن بسیار محدود می باشد.
روکش کابل های شبکه از نوع PVC و یا روکش lszh ساخته می شود، کابل های با روکش pvc ارزان و نرم می باشند ولی روکش lszh در صورت وقوع آتش سوزی دود و مواد سمی تولید نمی کند و به همین جهت استفاده از آن در بسیاری از کشورهای دنیا اجباری شده است.
اگر کابل شبکه از 4 زوج سیم و یک روکش ساخته شده باشد به آن Utp (unshielded twisted )یا زوج به هم تابیده بدون محافظ می گویند.
FTP یعنی چه ؟
اگر بر روی زوج های کابل، یک لایه فویل فلزی قرار گرفته و پس از آن عایق کابل قرار گیرد به آن FTP (فویل به هم تابیده ) می گویند و اگر به روی زوج ها بافته ی سیم (مانند سیم آنتن) قرارگیرد به آن STP (شیلد به هم تابیده ) می گویند.
کابل های SFTP
سرانجام اگر بر روی زوج ها یک لایه فویل سیمی یک لایه سیم بافته و در آخر عایق کابل قرارگیرد به آن SFTP یا شیلد و فویل و زوج به هم تابیده می گویند.
دلیل اضافه شدن این لایه های فویل و شیلد ، جلوگیری از نفوذ نویزالکتریکی و ایجاد تداخل در ارسال اطلاعات توسط کابل می باشد.
در صورت نیاز به کابل شبکه در محیط های پرنویز و صنعتی استفاده از کابل های SFTP اجتناب ناپذیر است. البته در زمان استفاده از این کابل ها باید از یک چاه ارت استاندارد تمیز (مخصوص سیستم های فشار ضعیف )استفاده و شیلد کابل ها را به وسیله سیم ارت به چاه متصل نمود.
در صورت عدم اتصال بدنه ی کابل های SFTP به چاه ارت مناسب نه تنها در برابر نویز محیط مقاوم نبوده که حتی باعث جذب بیشتر این نویزها می گردند.
نوع دیگر عایق به کار رفته در کابل های مسی روکش PE می باشد. این روکش مقاومت بالایی در مقابل نور خورشید و آب داشته و برای محیط های بیرونی (دکل های وایرلس ) مناسب می باشند. این کابل ها معمولا دارای 2 لایه روکش PVC و PE می باشند و معمولا برای فاصله های تا 50 متر مناسب هستند
استاندارد متراژ کابل های شبکه 100 متر بوده و برای ارتباط های با فواصل بیشتر باید از یک تقویت کننده (سوئیچ) استفاده نمود.
البته امروزه سوئیچ های جدیدی که برای دوربین های مداربسته طراحی شده اند می توانند فاصله ارتباطی را تا 300 متر افزایش دهند (سرعت آنها به 10 مگابایت کاهش پیدا می کند)
کابل های UTP معمولا در بسته بندی 305 متر و کابل های SFTP در بسته های 500 متر تولید می شوند.
با توجه به تولید گسترده کابل های شبکه در ایران و علی رغم وجود محصولات ایرانی با کیفیت ولی کابل های با مقاطع غیراستاندارد ، مغزی فلزی با آلیاژ بی کیفیت و یا حتی فاقد مس به همراه پیچش بسیار کم زوج ها به یکدیگر، انتخاب کابل های شبکه را بسیار مشکل نموده است.
انواع کابل فلزی در شبکه های کامپیوتری و یک راه اطمینان از کیفیت کابل ها استفاده از دستگاه تست فلوک و دریافت آنالیز کابل ها می باشد.
همواره توصیه می کنیم از کابل های استاندارد با تست فلوک پرمننت بالای 4 استفاده نمایید اما در صورت محدودیت بودجه می توانید برای ارتباط دوربین های تحت شبکه با سوئیچ ها در صورتی که فاصله آنها کمتر از 80 متر باشد از کابل های با مقطع 48% نیز استفاده نمایید.
ولی در نظر داشته باشید به علت مقطع نازک این کابل ها ترجیحا از سوکت های CAT5 (با اینکه این کابل ها به اسم CAT6 به فروش می رسند) استفاده نموده و در صورت اجبار به استفاده از کیستون از کیستون های CAT5 پرسی استفاده نمائید.
البته برای ارتباط های طولانی تر و یا برای ارتباط بین سوئیچ ها ، استفاده از کابل های استاندارد الزامی می باشد.
همچنین تا جای ممکن به جای استفاده از کابل های SFTP سعی کنید مسیر کابل های خود را از محل های منتشر کننده نویز جدا نموده و از لوله های فلکسی استفاده نمایید.
نکته آخر : از خم کردن بیش از حد کابل های شبکه پرهیز کنید.
مجموعه فنون امن با سابقه 15 ساله خود در زمینه شبکه های کامپیوتری و سیستم های نظارت تصویری همراه کابل های خود را از بهترین تولید کنندگان و به همراه تست فلوک تهیه و توزیع می کند.