بلاگ

دوربین شبکه شما چه قابلیت هایی دارد

دوربین شبکه شما چه قابلیت هایی دارد:

دوربین های مداربسته درگذشته تنها دارای امکان ثبت تصاویر بودند، اما دوربین‌های جدید دارای قابلیت‌های بسیاری هستند البته که هر مدل یک یا چند قابلیت را داشته و کاربر می‌تواند با علم به امکانات در دسترس مدل مناسب خود را انتخاب نماید.

رزولوشن :

دوربین‌های موبایل‌های امروزی عددهای 50 و 100 مگاپیکسل را یدک میکشند و انتظار خیلی از کاربران از دوربین‌های مداربسته نیز همین اعداد است، اما در واقیعت دوربین های مداربسته در رزولوشن‌های 2 الی 12 مگاپیکسل به صورت صنعتی تولید میشوند و مصرف عمومی نیز دوربین‌های 2 الی 8 می باشد، البته که محصولات خاص و گران‌قیمت نیز با رزولوشن‌های حتی 100 مگاپیکسل تولید گردیده ولی مصرف عمومی ندارند.
علت عقب ماندگی دوربین‌های مداربسته از جنگ پیکسل‌ها 3 موضوع است .
اول این واقیعت که دوربین‌های موبایل برای ثبت عکس، رزولوشن بالا دارند و رزولوشن فیلم‌برداری آنها پایین تر است و دوم اینکه فیلم تهیه شده با دوربین در نور کم فاقد کیفیت است و سوم اینکه سنسور موبایل برای کار 24 ساعته طراحی نشده است و در صورت استفاده بلند مدت دچار آسیب می‌گردد.
مثال دوربین های مداربسته لاک پشت و خرگوش است، آهسته و پیوسته.

صدا :
در گذشته برای شنود صدا در سیستم نظارت تصویری باید از یک میکروفون جداگانه و کابل کشی مجزا استفاده می گردید، اما دوربین های تحت شبکه میتوانند ورودی میکروفون داشته و یابر روی خود دارای میکروفون باشند، کیفیت میکروفن های به کار رفته در دوربین ها متغیر بوده ولی قابلیت های نرم افزاری حذف نویز در بسیاری از محصولات صدایی شفاف ارائه می دهند، البته که بعضی دوربین های آنالوگ جدید نیز دارای میکروفن داخلی می باشند.
خروجی صدا نیز بر روی مدل های حرفه ای دوربین های شبکه وجود دارد که میتوان با اتصال آن به یک اسپیکر صدای دو طرفه را تجربه نمود .
دوربین های دارای اسپیکر داخلی شما را از خرید اسپیکر جداگانه بی نیاز کرده، اما معمولا صدای خروجی آنها کم میباشد.
در دوربین های حرفه ایی تعدادی صدای آلارم پیش فرض وجود داشته و حتی قابلیت اضافه کردن فایل صوتی نیز مهیا می باشد.
ترکیب قابلیت های تشخیص با آلارم صوتی می تواند دوربین شما را به یک دزدگیر حرفه ای تبدیل نماید، مثلا در صورت ورود یک فرد به نزدیکی محوطه ایی خاص دوربین صدای شما را که اخطار ورود می دهید پخش میکند.

دید در شب :
برای داشتن تصویر مناسب نیاز به نور خوب ضروری است اما در مواردی که نمی توان نور در شب ایجاد نمود می توان به انواع امکانات نوری دوربین اتکا نمود.
دیوار های مادون قرمز با ایجاد نوری نامرئی برای انسان، امکان ثبت تصاویر در تاریکی را برای دوربین ایجاد میکند.
تصویر شب این دوربین ها سیاه و سفید بوده و فاصله پرتاب نور نیز متفاوت می باشد.
نوع دیگه دوربین ها دارای سنسور های با کیفیت بالاتر و حساس تر به نور معروف به استارلایت می باشند، این دوربین ها با استفاده از قابلیت سنسور خود میتوانند در نور بسیار کم تصویر رنگی ثبت نمایند.
چند وقتی است که استفاده از دیود های با نور مرئی که در زمان تاریکی مانند یک چراغ خود کوچک برروی دوربین روشن می شوند فراگیر شده است، به این دوربین ها اصطلاحا وارم لایت می گویند، تصویر این دوربین ها در شب به صورت رنگی و با کیفیت مناسب می باشند.
در صورت عدم مزاحمت نوری برای محیط ، انتخاب مناسبی می باشد.
جدید ترین امکان در دوربین های حرفه ای امکان نور دوگانه یا دوال لایت می باشد، این دوربین برروی خود دارای دیود های نوری مادون قرمز و وارم می باشند که میتوان با برنامه ریزی از آنها نهایت استفاده را نمود.
به طور مثال دوربین در حالت عادی توسط نور مادون قرمز و به صورت سیاه و سفید تصویر برداری می کند و به محض تشخیص حرکت چراغ مرئی آن روشن شده و علاوه بر ثبت تصویر رنگی باعث اخطار بر فرد معارض میگردد.
مدل هایی از دوربین ها کار را تمام کرده و برروی خود یک چراغ رنگی قرمز و آبی نیز دارد که به چراغ پلیسی معروف است.
می توان طوری برنامه ریزی نمود که در زمان تشخیص آلارم توسط دوربین این چراغ ها چشمک زده و باعث اخطار به فرد مزاحم گردند.

تشخیص حرکت :
تشخیص حرکت یا همان موشن دیتکشن از قدیمی ترین امکانات سیستم های نظارت تصویری می باشد که در سیستم های آنالوگ توسط رکوردر و در دوربین های تحت شبکه توسط خود دوربین تشخیص داده می شود .
موشن در سیستم های قدیمی با کوچک ترین حرکت فعال شده و دارای خطای بسیار بوده و اغلب برای کاهش حجم فضای رکورد تصاویر استفاده می شد ، اما تجهیزات جدید دارای قابلیت تشخیص انسان و وسیله نقلیه می باشند و می توان با تنظیم آن فقط در زمان حرکت سوژه انسان یا ماشین در محدود مورد نظر آلارم دریافت نمود و به همین جهت و به همین جهت حرکت حیوانات ، شاخه درخت ، و باعث خطای سیستم نمی گردند.
ترکیب این قابلیت با قابلیت های آلارم صوتی بسیار کاربردی می باشد.

حافظه جانبی :
دوربین های تحت شبکه میتوانند برروی خود یک شیار کارت حافظه جانبی داشته باشند ، در صورت نصب یک مموری کارت در این دوربین ها می توان تصاویر را با توجه به برنامه ریزی به طور مثال فقط در زمان تشخیص حرکت و یا در زمان قطع ارتباط رکوردر برروی کارت ذخیره نمود.
در سیستم های حرفه ای می توان طوری سیستم را تنظیم نمود که در صورت قطع ارتباط دوربین با رکوردر ، تصاویر برروی کارت ذخیره شود و به محض اتصال ارتباط دوربین ، تصاویر به صورت خودکار از روی کارت به رکوردر منتقل گردیده و وقفه ای در رکورد تصاویر به وجود نیاید.
با افزایش سرعت اینترنت قابلیت رکورد تصاویر برروی سرور های ابری ( cloudy ) مورد اقبال قرار گرفته است به جهت اینکه امکان به سرقت بردن رکوردر وجود دارد و در صورت داشتن رکورد کوتاه مدت برروی فضای اینترنتی می توان این مشکل را برطرف نمود.

قابلیت های هوشمند :
امکانات تشخیص هوشمند و هوش مصنوعی ترند این روزهای هر تکنولوژی بوده و دوربین ها نیز از این مورد مستسنی نمی باشد ، طیف گسترده ای از امکانات تولید و در حال تولید می باشند.

خط فرضی یا فنس مجازی :
با مشخص کردن یک یا چند خط در دوربین و مسیر حرکت دو طرفه یا یک طرفه می توان آلارم دوربین را استفاده نمود ، مثلا کشیدن یک خط برروی دیوار و یا کنار محوطه ای خاص در صورت عبور از آن سیستم آلارم صادر نماید، البته که ترکیب این قابلیت با قابلیت تشخیص انسان و وسیله نقلیه از ایجاد آلارم خطا جلوگیری می نماید .

تشخیص محوطه :
با استفاده از این قابلیت می توان یک محوطه را مشخص و در صورت ورود و یا خروج از آن آلارم دریافت نمود.

تشخیص جاگذاشتن ، برداشتن اشیاء :
با استفاده از این قابلیت می توان اشیائ رها شده را در تصویر مشخص نمود ، واضح ترین کاربرد این سیستم برای مکان های عمومی و خطر بمب گذاری می باشد ، همچنین می توان برداشتن اشیائ خاص را در سیستم تشخیص داد.

 

تشخیص صورت :
ساده ترین مدل تشخیص صورت، ایجاد آلارم توسط سیستم و ثبت زمان در لحظه ورود فرد به شعاع دوربین نبوده و این قابلیت تشخیص انسان می باشد.
در مدل های پیشرفته تر عکس صورت فرد برش خورده و در حافظه جانبی و یا محل مشخص شده ذخیره می گردد.
دوربین های با قابلیت های حرفه ای می توانند صورت تشخیص داده شده را با لیست صورت های موجود در حافظه خود تطبیق داده و فرد را شناسایی نمایند، البته این قابلیت می تواند بر روی دوربین و یا رکوردر و نرم افزار اجرا گردد و یا ترکیب چهره توسط دوربین و تشخیص توسط رکوردر.
در این سیستم ها می توان یک عکس را به سیستم معرفی و سیستم در تصاویر صورت های قدیمی جستجو کرده و زمان های ورود فرد را تشخیص می دهد.

تشخیص پلاک :
در سیستم های تشخیص پلاک ابتدایی فقط عکس پلاک در سیستم ذخیره می گردد ، ولی در دوربین های حرفه ای کار اکترها تشخیص داده شده و می توان بر اساس پلاک در آنها جستجو نمود.
دوربین های پلاک خوان بر اساس سرعتی که قابلیت تشخیص دارند دستبندی و مدل های حرفه ای توانایی تشخیص پلاک در سرعت های بالا را نیز دارند، دوربین های حرفه ای علاوه بر تشخیص پلاک ، قابلیت تشخیص سرعت در لحظه ( میانگین سرعت توسط ترکیب چند دوربین و نرم افزار ثبت می گردد ) تشخیص رنگ و مدل خودرو را نیز دارند.

شمارش افراد :
قابلیت شمارش افراد و یا وسایل نقلیه یکی دیگر از قابلیت های دوربین ها می باشد که البته دوربین های مختص این به صورت حرفه ای تر تولید شده است.

نقشه گرمایی ( heot map ) :
این قابلیت با تشخیص محل های یا حرکت و توقف بالا یک عکس تولید می کند که محل های مورد نظر را با، بازه رنگی مشخص می کند، این قابلیت برای فروشگاه های بزرگ بسیار جذاب می باشد و می تواند راه روهای پر بازدید و یا کالا های پر بازدید را مشخص نموده و با جابه جایی مناسب کالا ها بر نوع خرید تاثیر گذاشت.

تشخیص دستکاری :
با استفاده از این قابلیت، در صورت تغییر زاویه دورین و با پوشاندن تصویر دوربین، سیستم آلارم خواهد داد.

تشخیص آتش :
آتش و دود در دوربین‌های پیشرفته و گران قیمت به صورت به صورت نرم‌افزاری تشخیص داده می‎‌شود، البته دوربین‌های بسیار حرفه‌ای با سنسور گرمایی (ترمال ) ( thermol ) قابلیت تشخیص دما به صورت حرفه‌ای را دارند و می‌توانند شعله را درچند ثانیه تشخیص دهند.

تشخیص تجمع :
به این وسیله می‌توان تعداد نفرات در محدوده مشخص شده را شمارش و یا در صورت بیشتر شدن از تعداد خاص اخطار دریافت نمود.

تشخیص پرسه زنی :
این یک قابلیت بسیار حرفه‌ایی است که در دوربین‌ها و یا نرم افزارهای پیشرفته وجود دارد و می‌تواند حرکت بی‌هدف و پرسه‌زنی را تشخیص دهد.

توقف ممنوع :
با استفاده از این قابلیت می‌توان در صورت توقف وسیله نقلیه در محل مشخص شده، اخطار دریافت نمود.

حرکت خلاف جهت :
با این قابلیت در صورت حرکت فرد یا اتومبیل از مسیر خلاف جهت، آلارم دریافت نمود.

متادیتا ( واقیعت افزوده ) :
قابلیت‌های تشخیص استفاده از ماسک، کلاه، عینک، کیف از دسته متادیتا می‌باشد که بر اساس نیاز می‌توان از آنها استفاده نمود.
قابلیت تشخیص جنسیت، بازه سنی، رنگ لباس از امکانات حرفه‌ای متادیتا می‌باشند.

تعقیب سوژه :
این قابلیت در دوربین‌های گردان وجود داشته و می‌تواند سوژه مورده نظر را با گردش دوربین تعقیب نماید.

وایرلس ( wireless ) :
دوربین‌های با قابلیت وایرلس امکان اتصال به مودم مخصوص خود و یا اکسس پوینت‌های معمولی را داشته و نیاز به کابل کشی ندارند.

سیم کارتی :
دوربین های سیم کارتی با استفاده از اینترنت سیم کارت متصل شده بر روی خود می توانند در محل های که دسترسی به مدل های دیگر ارتباطی وجود ندارد انتقال تصویر دهند.

سولار ( solar ) :
بعضی از دوربین‌ها، اغلب سیم کارتی و یا وایرلس بر روی خود و یا در بسته بندی یک پنل خورشیدی نیز دارند که با ترکیب امکان سیم‌کارت و یا وایرلس، آنها را از کابل‌کشی بی‌نیاز میکنند.

باطری داخلی :
دوربین‌های دارای باطری داخلی در زمان قطع برق نیز به کار خود ادامه می‌دهند، البته مدل‌های جدیدی با قابلیت کار چند ماهه با، باطری برای استفاده‌های خاص تولید گردیده اند.

Pir
سنسور pir همان سنسور چشمی‌های دزدگیر است که به روی برخی دوربین‌ها اضافه شده است، با استفاده از این سنسور و ترکیب با قابلیت‌های آلارم صوتی و نوری می‌توان یک سیستم آلارم با خطای بسیار کم داشت.

ورودی سنسور :
در صورت دارا بودن این ورودی بر روی دوربین می‌توان انواع سنسورها و یا کلید ها را به این ورودی وصل و به طور مثال در صورت ایجاد آلارم توسط سیستم دزدگیر، دوربین به فرد مشخص شده تصویر ارسال نماید.

خروجی رله :
با اتصال تجهیزات به این خروجی می‌توان به صورت مثال در صورت تشخیص آلارم یک آژیر بیرونی را فعال نمود و یا قفل درب را باز کرد.

 

فروشگاه فنون امن آسیا ارائه‌دهنده انواع دوربین مداربسته بولت و دوربین مداربسته شبکه TVT  با چهار سال گارانتی معتبر و همچنین انواع تجهیزات شبکه و نصب و راه اندازی سیستم های نظارت تصویری و شبکه به صورت حرفه ای و با کارشناسان مجرب ارائه می شود .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *